BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tinggai kan email anda.. blog anda.. jom sy follow~ dan jejaki anda :) terima kasih!!~


LCD Text Generator at TextSpace.net

Friday, 17 February 2012

si penipu, makan duit haram~ haiyoo~

ouch..~ eh assalamualaikum~


td miza panggil.. suh tgk pic mamat ni.. kenai ke dak? kenai la tp x penah keje same..
die EX-DIAS .. jom la bace cita ni dari owner yg kene tipu ni. smoga kejahatan dia berbalas.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum =)

ok la.b4 kery cerita lebih lanjut pasal majlis, kery nk bukak dulu cerita pasal lagi kes penipu ni.

lg nk kawen lg duit keluar mcm air lagi ramai amik kesempatan utk menipu org yg lurus macam kitaorg ni.

1stly mayb salah kami cepat percaya org.

jahat btul org2 zaman sekarang.tanpa segan silu amik hak org lain. kesian kat mir sbb die tu anak org susah, susah payah die kumpul duit nk kawen n nak kasi kery tempat berteduh selepas berkahwin senang2 je penipu ni ambil duit.

ok cerita nye begini.

dari bulan 10 tahun lepas kami sudah melancarkan operasi mencari rumah sewa secara besar-besaran.pantang je cuti kami round semua tempat cari rumah. tp ye la,bukan main kaut je sebarang rumah, ade kriteria yg perlu kami patuhi.

1st, kene dekat dgn rumah kakak (sbb kakak yg request, senang die ckp if die perlukan pertolongan pape). 2nd, kene tengah2 between taman tun dr ismail dan UPM. so senang utk kami pergi berkerja la.

so sepanjang pencarian , either sewa rumah tak mengena budget kami or rumah tu sudah di book.mmg sedih sgt.

masa berlalu, sudah masuk januari. rumah tak dapat lagi. pastu rata2 rumah sewa semuanye kemasukan march.KECUALI SATU rumah ni, yg kononye memerlukan penyewa rumah urgent, awal feb dah kene masuk.

so kami pun tengok rumah itu.agak uzur.tp boleh la utk duduk sementara b4 dapat rumah elok sket.n lokasi pun tengah2 antara upm n kl.

mase nk bayar deposit tu ekceli kery dh rase tak sedap hati.siap pesan kat mir takot kene tipu.tp mir cool mcm biase, ckp tawakal je.so pembayaran dibuat. silap kami tak amik any agreement..so ingt ye,if anda2 nak menyewa pls b4 bayar deposit MINTA AGREEMENT!!!

Then lagi 6 hari mahu majlis, kami bawak masuk pindah barang, n tetibe kery ditegur oleh seorang perempuan (kak ima)

kak ima: adik ni siapa.
kerry: ????????? (muka pelik).
kak ima: buat ape kat sini?
kery: pindah masuk barang kak.
kak ima: pindah masuk barang?awk sewa rumah ni dgn siapa
mirza: dgn adam kak
kak ima:adam ke aduka?
mirza : ha aduka.kenapa kak
kak ima: dik, akak ni tuan rumah ni.mcm mana plak adik boleh sewa kat aduka?


mse dgr die ckp tu terus kery terduduk!!!!sbb tak sangka ketakotan kery menjadi kenyataan!!!!!

budak tu jahat sgt.bila mir msg ckp yg kami dh tau sape die sebenar, die boleh balas "shoud i care"..berlagak gila kan???????? b4 tu mir ade gak contact die utk jumpa konon2 nk sign agreement. tp die dh tak reply msg or angkat kol.die dh tahu la tu.

sedih sgt bila ingt blk, sbb kami bukannye org senang lagi2 mirza yg mmg org susah.senang2 je depa amik duit org!!!

then hasil siasatan mir, mir dapat no contact adik dia n alamat family.n mir jugak bijak sbb amik gambar kereta penipu tu (take note semua). so semua tu mir dah serahkan kepada pegawai polis.

yg sakit ati sangat, kery try contact adik dia. MUA dari QLA TOUCH (boleh la search kat fb),tapi ape kery dapat? MAKI HAMUN!! janji nak tolong, tp maki hamun yg dia bagi.yg die peduli mana kery dapat no fon dia.bukan die peduli abang dia dh amik duit orang!!!!adik bradik sama2 penyangak!!

pdhal kery ckp baik2 kat dia, marah2 pun tade la sampai carut marut ke maki2 ke.paling2 kasi kata2 nasihat je kot2 die nk kesian or insaf sbb dapat abg penyangak.

kot la si qila tu nk kesian ke kan.harammmmmmmmmmmmm.siap dapat makin hamun dari dia lg ade lah!tak boleh blahh siap ckp nk report polis sbb kerry ugut dia.aku ugut ape wehhh aku ugut nk heret kau ke balai polis sbb kau tanak berkerja sama!!

kalao aku la,ade ahli keluarga aku menipu org, aku akan tlg jugak even itu ahli keluarga sendiri! aku sendiri malu nk ngaku tu abang aku weh kalau die penipu!!!!tp aku akan tlg gak la even sket.. lau mir tu anak org kaya aku tak kisah weh, bapak guard je, mak noreh getah nk hantar anak2 p belajar.mir tu keje tak sampai setahun. nk kumpul duit kahwin dgn aku ni pun makan magi hari2 kot, kau senang2222222222 je amik duit laki aku!!!!


so aku nk minta tolong korang, share kan link2 kerry ni. sesiape kenal budak ni, please la contact kerry katmirzakerry@gmail.com. pls give me his latest address or no phone.boleh kerry serahkan kat pegawai polis yg handle kes ni.dak ni bukan saje dh tipu duit mirza, tp die tak bayar sewa 2 bulan dah kat kak ima.tak ckp dgn tu dia siap pasang mangga kat umah kak ima tu sebab kononnye sayang sgt kat rumah tu.dah la kurang hajar, mak bapak hidup lagi kate dh arwah.ape jenis punye anak la kau ni.

nah ni aku tempek gambar n details dia. pls pls pls sesiape kenal dia pls contact saya.tolong la kami dpt blk duit tu weh.kesian sgt kat suami saya :(


ADUKA BIN AB WAHAB
( 019-3035569 )
NO.AKAUN MAYBANK: 162339056334

pesanan pada aduka : minta maaf aku terpaksa buat macam ni sebab kau sangat la melampau2 n berlagak!!!!tak takut lansung dah buat salah. TOLONG PULANGKAN DUIT RM1550. Kalu tak kami TAKKAN tarik report polis pasal kau n jugak post ni.biar awek2 n kwn2 n kaum keluarga kau tahu betapa penyangaknye kau. kau bayar balik duit kitaorg baru aku tarik post ni ok!bestkan kau dapat duit org kumpul penat lelah kau sapu macam tu je!! kat dunia kau maybe boleh terlepas.tp kat akhirat???aku haramkan sesen kau guna duit kitaorg tu!!semoga kau cepat2 bertaubat, jangan sampai nyawa nak ditarik baru kau nk bertaubat.takutlah dgn balasan ALLAH S.W.T!! report polis dah buat,semua bukti dah kasi kat polis, semua no fon adik kau, mak bapak kau n diana tu pun kami dah kasi kat polis.kau tunggu je la.sure tak aman hidup kau!!!

pesanan pada nor syakilah (owner qla touch): terima kasih sebab 'membantu' saya.terima kasih sbb mempunyai 'hati dan perasaan'. smoga business make up awk bertambah maju. nanti krem salah kat abang awk. n peluk cium dia sebab telah berjaya membuat saya depress berhari2.oh btw, semoga awk akan rasa apa yg saya rasa satu hari nanti, so awk akan sedar apa yg awk sudah buat sebenarnya :)

sebab korang berdua aku menanges tak henti2 selama 4 hari berturut2!!!!!!!!!!!!!!!!!n mir jugak sgt depress pasal ni.duit dia ilang macam tu je.tau tak sampai kosong duit dia sebab die nk bayar rumah tu??????????????bodoh la kau aduka!!!

nak je aku kahwinkan aduka tu dgn syd charice tu!!!!







2 with love~:

encik azuwan said...

salam.cuba cek dengan cidb.aku try google nama die..ade keluar situ.mane tau ade chance tangkap malaun ni.

(^_~)_V anim said...

wsalam.. thanks~ die boleh kate die x buat.. konon org fitnah dia..